Zašto baš meradog?

zastomeradogOdgovor na ovo pitanje zapravo je vrlo jednostavan. Zato jer je MERADOG kompletna hrana za pse proizvedena prema najvišim svetskim standardima iz prirodnih sastojaka koji se koriste za prehranu ljudi bez dodataka konzervansa i boja. Bilo kakav dodatak boje, konzervansa ili drugih hemijskih sastava u hrani izaziva bolesti vašeg ljubimca koje direktno utiču na njegovo zdravlje i životni vek(npr.bolest bubrega-uremija). U današnje vrijeme mnogi psi boluju od klinički neprimetnih bolesti koje usled vitaminski osiromašene prehrane mogu dovesti do potpunog prestanka rada pojedinih organa.
Često se događa da u hrani kojom hranimo svog psa nedostaju bitni sastavni dijelovi kao što su vitamini,minerali,esencijalne masti i esencijalne kiseline. Upravo zato smo mi u Meradog kompaniji za vas i vaše ljubimce proizveli pravilno izbalansirane linije hrane koje u potpunosti odgovaraju potrebama svih pasa,od štenaca,radnih,sportskih pa sve do starijih pasa.

     

 

Naša hrana bogata je vitaminima A, B1, B2, B6, B12, C, D3, E koji su neophodni za pravilan rad zdravog organizma i pružaju veliku pomoć pri borbi organizma sa raznim upalama i bolestima. Važno je napomenuti i minerale koji su neophodni za pravilan razvoj i zdravlje kostiju,zuba,kože i dlake vašeg ljubimca. Posebno želimo naglasiti da je naša hrana izrazito bogata esencijalnim masnim kiselinama (omega-3 i omega-6) koje organizam ne može proizvesti sam,a važne su za zdravlje srca,krvnih žila,smanjivanje upala te jačanje imuniteta vašeg ljubimca.

 

              

 

Pogledajte neke od sastojaka koje koristimo i njihovo delovanje na organizam vašeg ljubimca:

INULIN – poboljšava sadržaj minerala u kostima i gustoću koštane mase te ometa stvaranje masnoća u organizmu.Nalazimo ga u cikoriji.

BIOTIN – veliki izvor energije koji ima centralnu ulogu u jačanju metabolizma.Nalazimo ga u pivskom kvascu,jajima,piletini,a njegov nedostatak izaziva dermatitis i mršavljenje.

L KARNITIN – topi masnoće i utiče na rast mišića. Dobar za izrazito aktivne pse jer povećava energiju i štiti organizam. Bez L-karnitina masti se ne iskorištavaju za stvaranje energije nego se pojačano talože u mišićima i masnom tkivu. Posledica je slabost mišića.

ULJE LOSOSA – bogato omega-3 i omega-6 esencijalnim mastima koje su važne za zdravlje srca i krvnih žila,pozitivno utiče na sve vitalne funkcije i deluje na kožu i dlaku. Jača imunitet te ublažava dermatitis.

ULJE SUNCOKRETA – prirodno štiti krvne žile i srce, sprečava nastanak holesterola u krvi, a skotnim kujama daje nezasićene masne kiseline važne za razvoj ploda.

SJEME LANA – prirodno štiti sluznicu, uravnotežava prisustvo vode u organizmu,  pospešuje funkciju creva i jača odbrambenu sposobnost organizma.

BETA GLUKAN – aktivator imunološkog sastava, pomaže organizmu da se odupre raznim upalama. Bogat vitaminom C, nalazimo ga u kvascu.

MESO DAGNJI – bogat izvor minerala (kalcijum,jod,kalijum,natrijum), vitamina (A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D3), gvožđa, selena, fosfora te omega-3 i omega-6 masnih kiselina.

KUKURUZNI GLUTEN – bogat vitaminima i mineralima, sadrži veliku količinu lako probavljivih proteina.

PIVSKI KVASAC – sadrži velike količine vitamina B, reguliše nervni sastav, utiče na zdravlje jetre, rad creva i pospešuje probavu. Efikasan kod upala i infekcija kože.

RIBLJE BRAŠNO – izvor proteina visokog kvaliteta, odličan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Izvor vitamina A,D i B kompleksa što mu daje poseban nutritivni značaj.

ANTIOKSIDANSI – skupina prirodnih spojeva za zaštitu organizma od toksina i ostalih štetnih spojeva, čuvaju vitalnost i sprečavaju mnoge bolesti. Više antioksidansa znači zdraviji organizam. Nalazimo ih u vitaminima C, E, beta karotenu,suncokretu,selenu.

CIKORIJA – olakšava probavu,čisti i jača organizam.

YUCCA SHIDIGERA – prirodno reguliše miris psa.

VITAMIN A – važan za kontrolu rasta i razvoja organizma,za vid,kožu,dlaku,sluznicu i probavni sastav,pomaže pri zacelivanju rana,a njegov nedostatak izaziva dermatološke pobleme.

VITAMIN B1 – tiamin- pojačava mišićni tonus.

VITAMIN B2 – riboflavin- važan za zdravu kožu i sluznicu, neophodan za rad živaca.

VITAMIN B6 i B12 – pretvara homocistein (nastaje pri probavi i sadrži visoki postotak sumpora) u neškodljive molekule. Visoka razina homocisteina uzrokuje bolesti srca, infarkt, osteoporozu i moždani udar.

VITAMIN C – široka lepeza blagotvornog delovanja na organizam, a njegov nedostatak izaziva lomljivost kostiju, oticanje zglobova, klimavost zubiju te oticanje i krvarenje zubnog mesa.

VITAMIN D3 – zaštitnik kostiju,održava razinu kalcija u organizmu,izrazito dobro absorbira fosfor (važan sastojak kosti i zuba), usled njegova nedostatka organizam uzima kalcijum iz kosti te ih na taj način oslabljuje i izaziva osteoporozu i omekšavanje kostiju.

VITAMIN E – važan za rad imunološkog sastava, štiti kožu i sprečava starenje kože te ubrzava zaceljivanje rana

FOSFOR – važan za oblikovanje i razvoj kostiju,potiče stezanje mišića, obnavlja tkivo te poboljšava rad srca i bubrega.

KALCIJUM – omogućava pravilan rast kostiju i zuba.

CINK – važan za razvoj i rast štenaca, jača kosti i mišiće, zaceljuje kožu te ojačava dlaku. Njegov nedostatak izaziva suvu kožu, crvenilo, kožne iritacije, dermatitis. Nalazimo ga u pivskom kvascu, školjkama i jajima.

SELEN – štiti od oštećenja kože i jača djelovanje imunološkog sustava.